Over ons

Betrouwbaarheid

WGI bestaat al sinds 1985 en is een betrouwbare organisatie die haar afspraken nakomt. Daar hebben wij geen certificering voor nodig, dan doen we gewoon. WGI voldoet aantoonbaar aan al haar verplichtingen, zoals de aangiften en afdrachten van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies. Indien gewenst kan hier een verklaring betalingsgedrag van de Belastingdienst voor overhandigd worden. Verder heeft WGI haar (personeels)administratie volledig op orde, mede door een goede inrichting van AFAS Software. Voor meer informatie hierover, zie het kopje AFAS Software.

Ook uw personeel vaart wel bij WGI

WGI vindt het erg belangrijk om een goed werkgever te zijn voor de gedetacheerde payrollmedewerkers. WGI kent een aantal collectieve regelingen voor arbeidsongeschiktheidsverzekering en ziektekostenverzekering. Ook kent WGI een interessante collectieve regeling voor overige personeelsvoorzieningen waaronder schadeverzekeringen. Tenslotte kunnen payroll-medewerkers altijd gebruik maken van onze ervaren HR-adviseurs, die hen bij kunnen staan bij alle vragen met betrekking tot hun werksituatie.

Waarom het werkgeverschap uitbesteden?

Daar zijn tal van goede redenen voor. Neem alleen al de toenemende complexiteit van cao-regelingen, pensioenen en alle fiscale en juridische aspecten van het werkgeverschap. Dit zijn zaken die telkens aan de orde komen bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, ziekteverzuim van medewerkers, eventuele ontslagprocedures, salarisadministratie, de uitvoering van wachtgeldregelingen enz. Onderwerpen die niet behoren tot de kernactiviteiten van uw organisatie.

Daarom neemt WGI u alle administratieve rompslomp uit handen zodat u zich kunt concentreren op de zaken waar ú goed in bent.

Oplossing BTW probleem voor zelfstandige klanten

Voor organisaties die niet BTW plichtig zijn, kan payrolling een dure hobby worden. Maar omdat veel organisaties die niet BTW plichtig zijn meestal niet over een volwaardige HR afdeling beschikken, spelen er wel degelijk zaken waar de begeleiding en ondersteuning die normaliter geboden wordt door een payroll organisatie zeer wenselijk is. Speciaal hiervoor heeft WGI een oplossing voor zelfstandige klanten. Dit houdt in dat WGI voor u alle personeelszaken uit handen neemt zoals de contractuele zaken, begeleiding bij ziekte en het berekenen en uitbetalen van de salarissen van uw personeel, maar dat de werknemer gewoon bij u op de loonlijst blijft. Maandelijks krijgt u geen factuur van ons, maar een betaalverzoek waarin wij specificeren welke bedragen er overgemaakt moeten worden naar de Belastingdienst, de werknemers, pensioenfonds en eventuele andere instanties zodat u met één betaling alles geregeld heeft. Door gebruik te maken van deze oplossing bespaart u 21% BTW over de volledige personeelskosten! Meer weten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 010 – 43 66 555. Wij staan u graag te woord!

AFAS software

Bij WGI wordt u als klant bediend met de software van AFAS. AFAS Profit is een zogenoemde ERP oplossing waarbij de klant en medewerkers toegang kunnen krijgen voor bijvoorbeeld het raadplegen van loonbestanden, loonstroken, verzuim en verlof voor de medewerkers, maar ook facturatie en het bijhouden van allerlei processen (workflows). Klanten en medewerkers van WGI krijgen desgewenst toegang tot één of meerdere onderdelen van de AFAS Profit omgeving via de module AFAS InSite, AFAS OutSite of de AFAS Pocket APP.

AFAS award

WGI maakt gebruik van de software AFAS Profit voor haar dienstverlening en heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd hierin, wat geresulteerd heeft in een zeer geautomatiseerde administratieve organisatie. WGI is zelfs genomineerd voor de AFAS Award voor ERP-software.

"Door WGI tijd voor
onze kernbezigheden."
Rob Luyk
Adjunct-directeur
Binder Groenprojecten
"Het contact met
WGI is prettig."
Chantal Prins &
Corine Nieuwschepen
HR adviseurs SKVR
"Met expertise van WGI
is alles snel, goed en
efficiënt geregeld."
Peter van Gelderen
Directeur TOS Charlois
"Als kleine organisatie
kun je niet alles
zelf doen."
Nellie Wittens
Manager Bedrijfsvoering
Stichting Seniorenwelzijn
"WGI is een prettige
sparringpartner."
Mary Steen
Directeur Baby Friendly
"WGI is een hele
betrouwbare partner."
Clyde Pinas
Directeur TOS delfshaven
"WGI behandelt onze
vragen altijd vlot
en adequaat."
Bien Hofman
Bestuurslid
Vitaal Pendrecht
"Al jaren naar
tevredenheid samen-
werking met WGI."
Theo Mak
Hoofd personeelszaken
Bibliotheek BZHD
"WGI neemt ons zorgen
uit handen."
Sandra Pardoel
Directeur
Stichting de Katrol